معاون فنی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد، گفت: همزمان با بازگشت زائرین اربعین حسینی تشکیل اکیپ های بهداشتی شامل بیماری ها، بهداشت محیط و آموزش سلامت در دستور کار قرار خواهد گرفت
معاون فنی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد، گفت: همزمان با بازگشت زائرین اربعین حسینی تشکیل اکیپ های بهداشتی شامل بیماری ها، بهداشت محیط و آموزش سلامت در دستور کار قرار خواهد گرفت.
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، دکتر امیر رشیدی از نصب بنر اطلاع رسانی در مکان های استقرار بهداشتی فوری توسط روابط عمومی معاونت بهداشتی و شبکه های بهداشت نه شهرستان استان و آموزش سلامت خبر داد.
وی تاکید کرد: شناسایی کانون های تجمعی پیاده روی و مستقر شدن تیم های بهداشتی در موکب های استان توسط مدیریت شبکه های بهداشت و درمان می بایست انجام شود.
دکتر رشیدی با اشاره به نظارت مدیریت شبکه های بهداشت و درمان و واحد های مربوطه، تصریح کرد: نظارت در تهیه و توزیع غذاهای نذری توسط کارشناسان بهداشت محیط و تغذیه در شهرستان ها با نظارت دو واحد استانی بهداشت محیط و تغذیه مدیریت شود.
معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: ارسال دستورالعمل ها و پروتکل های بهداشتی در خصوص مهمترین نکات بهداشتی از تهیه و توزیع مواد غذایی توسط بهداشت محیط و تغذیه الزامی است.
وی به زیر نویس پیامک های بهداشتی در خصوص بازگشت زوار اربعین و جا ماندگان اربعین حسینی با مشارکت صدا و سیما تاکید کرد.
دکتر رشیدی در پایان اظهارداشت: ارسال لیست مکان های تجمعی پیاده روی جاماندگان حسینی در سطح شهرستان های استان توسط شبکه های بهداشت و درمان شهرستان ها به معاونت بهداشتی انجام می گیرد.
در ادامه با گفتگوی اختصاصی رییس گروه واحد بیماری های واگیر معاونت بهداشتی،چه بیماریهایی در کمین زوار است؟/ بعد از بازگشت از سفر اربعین چه نکاتی باید رعایت شود.
با بازگشت زوار از سفر معنوی اربعین نکات بهداشتی برای درامان ماندن از بیماریهای واگیردار است که باید مورد توجه قرار گیرد.
با برگزاری مراسم اربعین و بازگشت زوار از کشور عراق بیماریهایی در کمین آنها است و نکات بهداشتی وجود دارد که باید توسط زایرین مورد توجه قرار گرفته و رعایت شود.
محسن رضاییان رئیس گروه بیماریهای واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد گفت: تجمعات بزرگ مخاطرات بهداشتی به همراه دارد که وبا یکی از بیماریهایی است که در کمین زوار است.
وی بیان کرد: تاکنون دو هزار بیمار قطعی مبتلا به وبا در عراق و ۷۳ بیمار در ایران شناسایی شده اما خوشبختانه تاکنون موردی از وبا که یک بیماری واگیردار است در کهگیلویه و بویراحمد مشاهده نشده اما احتمال انتقال این بیماری از زوار وجود دارد.
رضاییان با بیان اینکه در ۷۵ درصد بیماری وبا بدون علائم است، افزود: اسهال شدید، دفع مدفوع آبکی و تهوع از جمله موارد ابتلا به وبا است که با مصرف آب و غذای آلوده منتقل میشود که به افراد بعد از بازگشت از سفر اربعین توصیه میکنیم به محض ورود به مرز ایران در صورت داشتن علائم گوارشی جهت انجام نمونهگیری به همکاران بهداشت ودرمان مراجعه کنند.
وی در حاشیه این کمیته استانی ادامه داد: کرونا دومین بیماری واگیردار در کمین زوار است که زوار در صورتی که علایم تنفسی دارند به جهت مشکوک بودن به بیماری کرونا به پزشک مراجعه کنند.
رئیس گروه بیماریهای واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد توصیه کرد: زوار اربعین پس از بازگشت از کشور عراق از روبوسی با سایر افراد خودداری کنند و در صورت داشتن علائم ۵ تا یک هفته خود را قرنطینه کنند.
وی تب کریمه کنگو را از دیگر بیماریهای در کمین زوار اربعین دانست و خاطرنشان کرد: این بیماری مشترک میان انسان و دام است و لازم است نکات بهداشتی در ذبح و مصرف گوشت گوسفندی رعایت شود.
رضاییان خاطرنشان کرد: آنفلوآنزا دیگر بیماری است که همه ساله با نزدیک شدن به فصل سرما به صورت گلو درد، سرفه، آبریزش بینی، سردرد و تب خود را نشان میدهد که نمونهگیری از بیماران مشکوک به آنفلوآنزا انجام میگیرد.
به گزارش وب دا یاسوج، این کمیته استانی با حضور معاون فنی بهداشتی دانشگاه علوم پزشک، مدیران واحدهای، بهداشت و روان، آموزش سلامت، سلامت محیط کار، بهبود تغذیه جامعه، بیماریها، امور آزمایشگاه ها بهداشت مدارس و روابط عمومی در دفتر معاون فنی مرکز بهداشت استان برگزار شد.
تهیه گزارش و نویسنده، سید حسین رازیان